0111-461390 • Rampweg 1 • 4325 LG Renesse
wij zijn dagelijks geopend van 09:00 uur tot 23:00 uur, uitlopend tot maximaal 02:00 uur.

Grolsch blond. Interview met de Brouwer Marc Janssen

INTERVIEW MET DE BROUWER
Waar komt de inspiratie vandaan om het te gaan brouwen?
Blond is een hele populaire bierstijl, vooral in België. Het zijn klassiekers de blond, dubbel en de tripel. En we hebben natuurlijk al een dubbel en tripel gebrouwen in het verleden, maar nog geen blond. Dus we wouden deze ook heel graag brouwen.

Vertel eens iets meer over Grolsch Blond!
We hebben hem dus in de Belgische stijl gebrouwen met gerstemout, tarwemout, klein beetje karamelmout en twee soorten hop. Hercules hop voor de bitterheid en Saaz hop omdat het een mooi karakter heeft wat goed past bij blond. Hij heeft een fruitig/bloemig boeket gekregen, we hebben het bier lang door laten vergisten zodat hij heel veel suikers heeft omgezet in alcohol, koolzuur en aroma’s waardoor het ook een droog karakter gekregen heeft.

Hoe is het brouwen gegaan?
Blond hebben we in één keer gebrouwen en er een proef mee afgevuld en die besproken. De tweede keer hebben we wel een paar dingen aangepast wat betreft de volmondigheid en de vergisting, maar dat waren kleine nuances.

Wanneer drink je de Grolsch Blond?
Ik zou hem in een relaxte setting drinken, het weer is er ook wel een beetje naar. Lekker voor de openhaard of in de kroeg. Hoewel je een blond ook wel heel goed in het voorjaar zou kunnen drinken. Je vindt deze tijd zoveel gekke bieren in de kroeg, maar blond is gewoon een klassieke bierstijl.

Wat maakt Grolsch Blond uniek?
Daarvoor zou je hem eigenlijk moeten proeven. Ik vind zelf dat hij wat volmondiger is dan andere blonde bieren. Ik denk dat dat het onderscheidende karakter is van onze blond.